Skelbiamas Pasaulinės kvantinės dienos Lietuvoje meno konkursas, skirtas kvantiniams efektams ir įtakingiausiems kvantinės mechanikos istorijoje mokslininkams iliustruoti. Nupieškite Einšteiną, Planką, Curie, Borną, Feynmaną ir kitus, arba pavaizduokite fotoefektą, fotosintezę, atomo modelį ir kitus įdomius reiškinius ar jų taikymus.

  • Konkurso oficialus filmukas: https://www.youtube.com/watch?v=nnUJl19vkgo
  • Atsiųsti meno kūriniai ir iliustracijos bus rodomi ir aptariami per LRT plius Mokslo Sriubos laidą rubrikoje „Fizika prie kavos“.
  • Vertinant darbai bus suskirtyti į tris amžiaus kategorijas: (1) vaikų iki 12 m.; (2) 12-18 metų vaikų; (3) suaugusiųjų. Konkurso darbus galima skenuoti/fotografuoti. Skenuojama kaip spalvota nuotrauka. Fotografuokite kuo didesne raiška, kad vaizdas būtų geros kokybės. Siųskite el. paštu: konkursas@drmazenams.comarba neregistruotu paštu: Pasaulio kvantinės dienos Lietuvoje meno konkursui, Saulėtekio al. 3, kabinetas A413, LT-10257 Vilnius.
  • Geriausių darbų autorius apdovanosime vertingais prizais tarp jų: populiariausi stalo žaidimai, dronai su Wi-Fi kameromis, mokomieji rinkiniai, išmaniosios apyrankės ir t.t.
  • Taip pat planuojame surengti parodą Fizinių ir technologijos mokslų centre.
  • Atsiųskite savo kūrinius mums iki balandžio 2 d.
  • Daugiau informacijos apie meno konkursą: http://mokslosriuba.lt/kartumesgalime/pasaulines-kvantines-dienos-lietuvoje-meno-konkursas/
  • Pasaulinės kvantinės dienos Lietuvoje oficiali svetainė: https://www.drmazenams.com/pasauline-kvantine-diena/

Numatyti apsilankymai mokyklose. Keliausime į Jonavą, Kauną, Klaipėdą, Visaginą ir t.t. Jaunieji mokslininkai paprastai, įdomiai ir suprantamai pristatys savo mokslo pasiekimus. Be to, jie parodys keletą praktinių eksperimentų.

Mokyklos, kurios norėtų, kad pas juos atvažiuotume turėtų užsiregistruoti iš anksto: https://www.drmazenams.com/renginio-registracija/ .

Balandžio 14 d. įvyks nacionalinė paskaita per youtube. Jos metu vyks viktoriną, specialios VU Fizikos fakulteto ir FTMC dėstytojų paskaitos. Transliacijos pabaigoje bus paskelbti meninio konkurso nugalėtojai.

Būtina registracija nuorodai į paskaitą gauti: https://www.drmazenams.com/renginio-registracija/ .