„Space Art“ Europos astronomijos švietimo asociacija (EAAE) kviečia mokinius dalyvauti projekte-konkurse „Space Art“. Projekto tikslas skatinti mokinius pažinti astronomiją ir stiprinti savo kūrybiškumą. Mokiniai kviečiame varžytis dviejose amžiaus grupėse: 6–10 ir 11–14 metų. Nugalėtojai bus apdovanoti Europos Pietų observatorijos (ESO) prizais.

Užduotis – pasirinkti dangaus objektą ar reiškinį, ieškoti jo danguje, tyrinėti knygose ar internete, o tada nupiešti, nufotografuoti arba naudoti įvairias technikas (kūrybiškumui ribų nėra).  Darbus mokytojai turi pateikti skaitmeniniu formatu. Paraiškų pateikimo terminas – 2022 m. kovo 31 d., o nugalėtojai bus paskelbti 2022 m. balandžio 22 d., minint Žemės dieną.

Daugiau informacijos: https://eaae-astronomy.org/space-art „Catch A Star“: Europos astronomijos švietimo asociacijos (EAAE) skelbia konkursą „Catch A Star“: Grupės iki trijų studentų ir vadovas gali pateikti tiriamąjį darbą pasirinkta astronomine tema ir laimėti Europos pietų observatorijos (ESO) prizus. Darbas gali būti tiek stebėjimų aprašymas, tiek teorinis, apimtis apie 10 puslapių (apie 5000 žodžių) su vaizdais ir šaltinių sąrašu, parašytas anglų kalba. Paraiškų pateikimo terminas yra 2022 m. vasario 28 d., o nugalėtojai bus paskelbti internetinėje konferencijoje 2022 m. kovo 20 d. Visa informacija išsamiai pateikiama EAAE svetainėje adresu https://eaae-astronomy.org/catch-a-star/how-to-participate